Miel Lancashire

Miel Lancashire

Ingrediente:

8 cotlete de miel groase de 2,5 cm, 3 linguri faina, 45 gr ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 cana supa carne, 200 gr ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester, 4 cartofi mijlocii, taiati felii subtiri

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 160C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas termorezistent mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul termorezistent. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand continuu, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10’ si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga in cuptorul incins, acoperit si se lasa cca 1h. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.

Adauga comentariu la reteta - Miel Lancashire


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba din pipote de curcan
Pesto di rucola
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Manti
Chutney de prune si ardei
Chec aperitiv,stelute si braduti
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Rulada de pui
Somon salbatic cu crusta de brinza
Savarine
Tarta rustica cu piersici
Tocanita de naut la cuptor
Inghetata prajita
Pateu din ficat de porc
Crenvursti in aluat