Gratin Dauphinoise

Gratin Dauphinoise

Ingrediente:

1 kg cartof fainosi ,2 catei de usturoi 125 ,125 gr ementhaler ,410 ml lapte ,1 lingurita sare ,piper alb ,30 gr unt ,2 oua ,4 linguri smantana pentru frisca ,patrunjel
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se usuca cu un servet si se taie in felii subtiri. Usturoiul se zdrobeste si se rade cascavalul. Se preincalzeste cuptorul la 220C. Se fierbe laptele cu condimentele, se unge cu unt un platou, peste care se pune usturoiul zdrobit. Se pun alternativ in tava rondelele de cartof, jumatate din cascavalul ras si iarasi cartofi, la sfarsit se toarna laptele. Se coace 40 min, se bat ouale cu smantana si se toarna peste gratin. Se presara restul de cascaval si fulgi de unt. Se mai continua coacerea inca 10 min. Se serveste cald, ornat cu patrunjel.

Adauga comentariu la reteta - Gratin Dauphinoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de ton cu ardei gras
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Ardei umpluti cu legume
Saltimbocca alla romana
Piept de pui, la cuptor
Tarta cu mere
Cozonac Grania
Baton de vanilie
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Tagliatelle cu ciuperci
Cozonac
Rosii umplute cu orez
Schichttorte  Baumkuchen
Tort cu cafea si gem de zmeura