Gratin Dauphinoise

Gratin Dauphinoise

Ingrediente:

1 kg cartof fainosi ,2 catei de usturoi 125 ,125 gr ementhaler ,410 ml lapte ,1 lingurita sare ,piper alb ,30 gr unt ,2 oua ,4 linguri smantana pentru frisca ,patrunjel
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se usuca cu un servet si se taie in felii subtiri. Usturoiul se zdrobeste si se rade cascavalul. Se preincalzeste cuptorul la 220C. Se fierbe laptele cu condimentele, se unge cu unt un platou, peste care se pune usturoiul zdrobit. Se pun alternativ in tava rondelele de cartof, jumatate din cascavalul ras si iarasi cartofi, la sfarsit se toarna laptele. Se coace 40 min, se bat ouale cu smantana si se toarna peste gratin. Se presara restul de cascaval si fulgi de unt. Se mai continua coacerea inca 10 min. Se serveste cald, ornat cu patrunjel.

Adauga comentariu la reteta - Gratin Dauphinoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa din trei feluri de peste
Friptura aromata de porc
Painea tigru
Supa de dovleac cu gorgonzola
Marmelada de zmeura
Chiftelute cu porumb
Vanilla Club
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Tiramisu de capsuni si cocos
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Somon afumat pe scandura de cedru
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Omleta cu orez la cuptor
Supa crema de rosii si morcovi