Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Ingrediente:

750 gr cartofi fainosi ,750 gr dovlecei ,8 linguri faina ,2 lingurite sare ,piper ,4 linguri ulei masline ,5 catei de usturoi, zdrobiti ,60 gr nuci tocate ,2 lingurite otet alb.Optional – felii de rosii si patrunjel – pentru ornare.
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Se taie dovlecelul in felii pe lungime. Se amesteca faina cu sare si piper, se tapeteaza fiecare felie de dovlecel, si apoi se prajeste usor in ulei bine incins, pe ambele parti. Se lasa la scurs pe un prosop de hartie, si se tine la cald. Cartofii fierti si bine scursi se paseaza, se adauga uleiul, condimentele, usturoiul, nuca si otetul. Se reincalzeste piureul si se serveste cald cu feliute de dovlecel, optional cu rosii si patrunjel.

Adauga comentariu la reteta - Piure de cartofi cu usturoi si nuca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Spirale cu Nutella
Compot de rubarba
Kunefe (cataif)
Prajitura cu mere si brinza
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Ghiveci de orez cu legume
Fursecuri fine cu nuci
Supa de dovleac ( Butternut )
Baton de vanilie
Somon afumat pe scandura de cedru
Drob de pui
Quinoa cu legume
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Crema de zahar ars
Bruschette cu dovlecei