Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Ingrediente:

750 gr cartofi fainosi ,750 gr dovlecei ,8 linguri faina ,2 lingurite sare ,piper ,4 linguri ulei masline ,5 catei de usturoi, zdrobiti ,60 gr nuci tocate ,2 lingurite otet alb.Optional – felii de rosii si patrunjel – pentru ornare.
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Se taie dovlecelul in felii pe lungime. Se amesteca faina cu sare si piper, se tapeteaza fiecare felie de dovlecel, si apoi se prajeste usor in ulei bine incins, pe ambele parti. Se lasa la scurs pe un prosop de hartie, si se tine la cald. Cartofii fierti si bine scursi se paseaza, se adauga uleiul, condimentele, usturoiul, nuca si otetul. Se reincalzeste piureul si se serveste cald cu feliute de dovlecel, optional cu rosii si patrunjel.

Adauga comentariu la reteta - Piure de cartofi cu usturoi si nuca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Parjoale de vara
Ardei umpluti
Somon afumat pe scandura de cedru
Cranberry Muffins
Tort cu cafea si gem de zmeura
Tarta cu vinete
Cartofi in crusta de mustar
Pate Brisee
Tarta cu mere
Cheesecake cu rosii si busuioc
Covrigi
Supa din trei feluri de peste
Pachetele cu porumb si branza
Parmigiana di zucchine
Muffins cu spanac