Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu legume » Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Piure de cartofi cu usturoi si nuca

Ingrediente:

750 gr cartofi fainosi ,750 gr dovlecei ,8 linguri faina ,2 lingurite sare ,piper ,4 linguri ulei masline ,5 catei de usturoi, zdrobiti ,60 gr nuci tocate ,2 lingurite otet alb.Optional – felii de rosii si patrunjel – pentru ornare.
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Se taie dovlecelul in felii pe lungime. Se amesteca faina cu sare si piper, se tapeteaza fiecare felie de dovlecel, si apoi se prajeste usor in ulei bine incins, pe ambele parti. Se lasa la scurs pe un prosop de hartie, si se tine la cald. Cartofii fierti si bine scursi se paseaza, se adauga uleiul, condimentele, usturoiul, nuca si otetul. Se reincalzeste piureul si se serveste cald cu feliute de dovlecel, optional cu rosii si patrunjel.

Adauga comentariu la reteta - Piure de cartofi cu usturoi si nuca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cozonac
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Chec de carne
Caipirinha
Crenvursti in aluat
Ciorbita de pui si fasolica verde
Cornuri cu unt
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Chicken Bryan
Frigarui de pui
Fursecuri fine cu nuci
Agliata Verde
Piept de pui afumat
Prajitura cu mere si brinza
Tiramisu