Paella

Paella

Tags:

Ingrediente:

12 midii mari, spalate, frecate, cu barbile scoase ,125 ml de vin alb ,1 ceapa mica rosie, tocata ,80 ml ulei de masline ,1 piept de pui, taiat cubulete ,280 gr de creveti, curatati ,90 gr calamari, inele ,90 gr peste alb, dezosat, cubulete ,½ ceapa rosie, tocata, extra ,cateva felii de bacon, tocate ,4 catei de usutoi, strivit ,1 ardei capia mic, tocat marunt ,1 rosie, despielitata, fara simburi, tocata ,80 gr mazare ,90 gr salam chorizo sau pepperoni ,boia iute ,200 gr orez cu bob lung ,¼ lingurita sofran ,500 ml supa de pui ,2 linguri de patrunjel, tocat
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

 Se inmoaie 2 h midiile curatate in apa rece, se arunca cele care sunt deschise. Se incalzeste vinul si ceapa, se pun si midiile, se pune capac si se fierb cam 5 min. Dupa cam 3 min incepeti sa scoateti midiile care s-au deschis deja si sa le puneti la racit. Daca dupa 5 min mai exista midii nedeschise, nu le folositi. Vinul fiert se pastreaza.
  Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei in care se caleste puiul cam 5 min. Se scoate, se lasa de-o parte si se pun in tigaie pestele, calamarii si crevetii, pentru inca 1 min. Cand sunt gata se dau deoparte. Se incalzeste si restul de ulei, se topeste baconul si se caleste ceapa extra si ardeiul, pentru 5 min. Se adauga rosia, mazarea salamul si condimentele. Se stinge cu vinul fiert, si se adauga orezul. Sofranul se dizolva in supa, se pune peste orez. Se da in clocot, dupa care se reduce flacara si se mai lasa sa fiarba incet, fara a mai amesteca. Desupra se pun puiul, pestele, calamarii si crevetii si se mai continua fierberea cam 10-15 min. Se amesteca  carnea cu orezul, incet, folosind o spatula de lemn.Se serveste in boluri individuale cu midiile deasupra, si se presara patrunjel.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Paella


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Confit de canard
Melcisori de pizza
Oua tari cu sos
Praz umplut cu ciuperci
Somloi Galuska
Saltimbocca alla romana
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Baclavale traditionale
Pateuri umplute cu sunca
Salata de cartofi cu ton
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Bruschette cu dovlecei
Supa gulas
Risotto cu broccoli si kaiser