Salmon Coulibiac

Salmon Coulibiac

Ingrediente:

60 gr unt ,1 ceapa tocata ,200 gr ciuperci ,sucul de la 1 lamaie ,200 gr somon file, cubulete ,2 oua fierte, tocate ,2 linguri marar ,3 linguri patrunjel ,185 gr orez brun, fiert ,3 linguri smantana ,375 gr aluat frantuzesc ,1 ou, batut
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se topeste jumatate din unt, se caleste 5 min ceapa, se adauga ciupercile si sucul de lamaie, apoi se scot din tigaie. Se incinge restul de unt, se caleste somonul, cam 2 min. Se scoate  din tigaie si se amesteca cu oul tocat, mararul si patrunjelul, sare si piper. Se amesteca orezul si smantana intr-un bol. Se intinde jumatate din foaia de aluat, cam 15x25 cm, se taie marginile drept si se pune in tava unsa cu ulei. Se pune un strat de umplutura cu ciuperci, lasand cam 3 cm pana la marginea aluatului, apoi un strat de somon si unul de orez si smantana. Marginile goale se ung cu oul batut, si restul de aluat se intinde foaie de 20x30 cm, cu care se acopera placinta. Se sigileaza marginile, daca v-au ramas decupaje la intindere puteti decora fata placintei inainte de a o da la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 15 min. Apoi se reduce la 180C si se continua coacerea inca 25 min. Se unge cu ou inainte de a se coace.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Salmon Coulibiac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Salata de tortellini
Tarta de ciocolata
Pasta de leustean
Supa de gulii
Gugelhupf cu marmelada
Piept de pui, la cuptor
Pateuri
Caipirinha
Legume umplute
Supa de rosii
Ciorba de rosii II
Muffins cu dovleac(Butternut)
Frigarui de pui
Aripi de curcan tandoori
Paine cu iaurt