Ingrediente:
60 gr unt ,1 ceapa tocata ,200 gr ciuperci ,sucul de la 1 lamaie ,200 gr somon file, cubulete ,2 oua fierte, tocate ,2 linguri marar ,3 linguri patrunjel ,185 gr orez brun, fiert ,3 linguri smantana ,375 gr aluat frantuzesc ,1 ou, batut
Pentru 4 portii.
Mod de preparare:
Se topeste jumatate din unt, se caleste 5 min ceapa, se adauga ciupercile si sucul de lamaie, apoi se scot din tigaie. Se incinge restul de unt, se caleste somonul, cam 2 min. Se scoate din tigaie si se amesteca cu oul tocat, mararul si patrunjelul, sare si piper. Se amesteca orezul si smantana intr-un bol. Se intinde jumatate din foaia de aluat, cam 15x25 cm, se taie marginile drept si se pune in tava unsa cu ulei. Se pune un strat de umplutura cu ciuperci, lasand cam 3 cm pana la marginea aluatului, apoi un strat de somon si unul de orez si smantana. Marginile goale se ung cu oul batut, si restul de aluat se intinde foaie de 20x30 cm, cu care se acopera placinta. Se sigileaza marginile, daca v-au ramas decupaje la intindere puteti decora fata placintei inainte de a o da la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 15 min. Apoi se reduce la 180C si se continua coacerea inca 25 min. Se unge cu ou inainte de a se coace.
< Anterior | Urmator > |
---|