Chifle din cartof

Chifle din cartof

Ingrediente:

200 gr cartofi fierti in coaja ,50 ml lapte ,30 gr drojdie proaspata ,1 lingurita de zahar ,125 gr branza de vaci ,350 gr faina,2 oua ,sare, piper ,seminte de chimen

Mod de preparare:

Se topsete zaharul in laptele usor incalzit, apoi se amesteca drojdia si 50 gr faina. Maiaua aceasta se lasa la crescut 20’ intr-un loc ferit de curenti.  Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se zdrobesc. Apoi se incorporeaza branza de vaci, un ou, sare si piper. Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framanta bine aluatul. Cand a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora. Se framanta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen. Se lasa in tava 10’ la crescut, dupa care se coc la 200°C cca 20’.

Adauga comentariu la reteta - Chifle din cartof


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri umplute cu sunca
Fursecuri cu gem
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Placinta cu branza sarata
Pateu din ficatei de pui
Friptura aromata de porc
Gratin de paste si peste, cu bezea
Tarta cu mere
Pateu din ficat de porc
Tarta cu vinete
Tarta rustica cu piersici
Tarta cu crema de branza si zmeura
Somon la gratar
Salata de vara cu mozzarella
Tagliatelle a La-Chef-A