Ingrediente:
155 gr cereale: secara, ovaz, orz, grau, hrisca, orez brun ,1 lingurita sare cu aroma de usturoi ,100 gr valeriana ,1 mar rosu ,1 lingurita suc de lamaie ,6 lingurite otet de tarhon ,1 lingurita sirop de artar sau miere ,½ lingurita sare ,piper alb macinat ,3 lingurite ulei ,220 gr perlute de branza ,2 lingurite germeni de grau
Pentru 4 portii.
Mod de preparare:
Cerealele se spala si se lasa la inmuitat in apa rece peste noapte. Apoi se pune vasul pe foc, cu sarea cu aroma de usturoi, si se va fierbe cu capac cam 1 h dupa ce a dat in clocot. Se lasa la racit. Se spala valeriana si se usuca. Marul se taie cubulete si se stropeste cu zeama de lamaie. Se scurg cerealele, se amesteca cu restul ingredientelor si se stropesc cu emulsie facuta din otet, sirop, sare, piper, ulei si perlute de branza. Se serveste garnisita cu germeni de grau.
< Anterior | Urmator > |
---|