Salata Nicoise

Salata Nicoise

Ingrediente:

1 salata verde, rotunda ,½ castravete mediu ,4 rosii mici ,210 gr ton in ulei ,1 ceapa medie ,8 fileuri de ansoa in ulei ,24 masline negre ,3 lingurite otet de vin ,sare ,60 ml ulei de masline ,½ lingurita ierburi provensale ,2 oua fierte
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se spala salata si se ususca. Se feliaza castravetele fara sa se decojeasca, se taie fiecare rosie in 8 bucati, se feliaza ceapa, separand inelele intre ele. Tonul se scurge si se striveste cu furculita, ansoa se scurge si se taie in fasii pe lungime. Salata se rupe in bucati destul de mici, si se amesteca cu restul ingredientelor. Se face o emulsie din sare, otet, piper, ulei si ierburi. Ouale se taie in 8, se presara deasupra salatei si se stropeste cu emulsia.

Adauga comentariu la reteta - Salata Nicoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Melitzanosalata Agioritiki
Piept de pui, la cuptor
Rulada cu cascaval
Ciuperci umplute cu legume
Cupola ninsa cu ciocolata
Ciorba de praz cu zeama de varza
Chec cu ficat
Lasagne cu spanac si branza chevre
Tort de portocale
Feta cu rosii uscate,in ulei
Bors de iarna cu afumatura
Friptura de curcan cu mere
Legume umplute
Somloi Galuska
Pasta de leustean