Salata Nicoise

Salata Nicoise

Ingrediente:

1 salata verde, rotunda ,½ castravete mediu ,4 rosii mici ,210 gr ton in ulei ,1 ceapa medie ,8 fileuri de ansoa in ulei ,24 masline negre ,3 lingurite otet de vin ,sare ,60 ml ulei de masline ,½ lingurita ierburi provensale ,2 oua fierte
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se spala salata si se ususca. Se feliaza castravetele fara sa se decojeasca, se taie fiecare rosie in 8 bucati, se feliaza ceapa, separand inelele intre ele. Tonul se scurge si se striveste cu furculita, ansoa se scurge si se taie in fasii pe lungime. Salata se rupe in bucati destul de mici, si se amesteca cu restul ingredientelor. Se face o emulsie din sare, otet, piper, ulei si ierburi. Ouale se taie in 8, se presara deasupra salatei si se stropeste cu emulsia.

Adauga comentariu la reteta - Salata Nicoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ficatei cu ceapa, vin si marar
Palet de dames
Castraveti cu maioneza de avocado
Cotlete de vinete
Biscuiti cu Nutella
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Bruschette cu dovlecei
Supa crema de rosii si morcovi
Salata de ton cu ardei gras
Pulpe de rata cu bere si stafide
Supa de gulii
Brownies cu miere si seminte
Sarmale fara carne
Salata de Boeuf
Vinete umplute