Sos bernez

Sos bernez

Ingrediente:

Unt – 1000 gr ,Galbenusuri – 10 buc ,Tarhon – 100 gr ,Ceapa – 100 gr ,Otet – 100 gr ,Lamaie – 100 gr ,Patrunjel – 100 gr ,Foi dafin - 2.5 gr ,Piper boabe - 5 ,Sare – 10 gr ,Apa

Mod de preparare:

Otetul se amesteca cu 100 ml apa si se fierbe impreuna cu ceapa, tarhonul, sarea, dafinul si piperul cca 20 min. Compozitia se strecoara, se adauga galbenusurile si se amesteca la foc moderat. Untul topit se adauga treptat, batandu-se continuu cu telul pana se obtine o emulsie. Se ia de pe foc si se stropeste cu otet, suc de lamaie si se pun frunze de patrunjel si tarhon.
Se serveste cald cu preparate la gratar din vita si manzat.

Adauga comentariu la reteta - Sos bernez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Musaca
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Chiftelute de urda in sos de rosii
Paste de spanac cu calamari si rosii
Tort de ciuperci
Friptura de porc cu sorici
Salata de cartofi cu ton
Placinta  cu pui, spanac si branza
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Cozonac Grania
Salata de sfecla rosie cu pui
Rulada de somon afumat
Gratin de broccoli si conopida
Dulceata de grapefruit