Sos bernez

Sos bernez

Ingrediente:

Unt – 1000 gr ,Galbenusuri – 10 buc ,Tarhon – 100 gr ,Ceapa – 100 gr ,Otet – 100 gr ,Lamaie – 100 gr ,Patrunjel – 100 gr ,Foi dafin - 2.5 gr ,Piper boabe - 5 ,Sare – 10 gr ,Apa

Mod de preparare:

Otetul se amesteca cu 100 ml apa si se fierbe impreuna cu ceapa, tarhonul, sarea, dafinul si piperul cca 20 min. Compozitia se strecoara, se adauga galbenusurile si se amesteca la foc moderat. Untul topit se adauga treptat, batandu-se continuu cu telul pana se obtine o emulsie. Se ia de pe foc si se stropeste cu otet, suc de lamaie si se pun frunze de patrunjel si tarhon.
Se serveste cald cu preparate la gratar din vita si manzat.

Adauga comentariu la reteta - Sos bernez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Risotto cu broccoli si kaiser
Somloi Galuska
Caramel Tiramisu
Crostoni cu miel
Musaca
Paste de spanac cu calamari si rosii
Salata de telina,citrice si rodie
Dulceata de portocale cu ciocolata
Tarte Flambée
Supa de dovleac cu gorgonzola
Tagliatelle cu ciuperci
Drob de pui
Inghetata prajita
Tort Krantz
Chec aperitiv,stelute si braduti