Sos bernez

Sos bernez

Ingrediente:

Unt – 1000 gr ,Galbenusuri – 10 buc ,Tarhon – 100 gr ,Ceapa – 100 gr ,Otet – 100 gr ,Lamaie – 100 gr ,Patrunjel – 100 gr ,Foi dafin - 2.5 gr ,Piper boabe - 5 ,Sare – 10 gr ,Apa

Mod de preparare:

Otetul se amesteca cu 100 ml apa si se fierbe impreuna cu ceapa, tarhonul, sarea, dafinul si piperul cca 20 min. Compozitia se strecoara, se adauga galbenusurile si se amesteca la foc moderat. Untul topit se adauga treptat, batandu-se continuu cu telul pana se obtine o emulsie. Se ia de pe foc si se stropeste cu otet, suc de lamaie si se pun frunze de patrunjel si tarhon.
Se serveste cald cu preparate la gratar din vita si manzat.

Adauga comentariu la reteta - Sos bernez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chec negru
Mincarica de pipote
Cosulete umplute
Brownies cu miere si seminte
Salata de vara cu mozzarella
Prajitura  cu mac
Supa de pasare cu fructe goji
Chec de carne
Cirnati cu fenel
Chocolate cheesecake
Cheesecake cu rosii si busuioc
Drob de pui
Somon la gratar
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Praz umplut cu ciuperci