Sos bernez

Sos bernez

Ingrediente:

Unt – 1000 gr ,Galbenusuri – 10 buc ,Tarhon – 100 gr ,Ceapa – 100 gr ,Otet – 100 gr ,Lamaie – 100 gr ,Patrunjel – 100 gr ,Foi dafin - 2.5 gr ,Piper boabe - 5 ,Sare – 10 gr ,Apa

Mod de preparare:

Otetul se amesteca cu 100 ml apa si se fierbe impreuna cu ceapa, tarhonul, sarea, dafinul si piperul cca 20 min. Compozitia se strecoara, se adauga galbenusurile si se amesteca la foc moderat. Untul topit se adauga treptat, batandu-se continuu cu telul pana se obtine o emulsie. Se ia de pe foc si se stropeste cu otet, suc de lamaie si se pun frunze de patrunjel si tarhon.
Se serveste cald cu preparate la gratar din vita si manzat.

Adauga comentariu la reteta - Sos bernez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu zmeura si pomelo
Crap la cuptor (pe gratar)
Tiramisu de capsuni si cocos
Prosciutto di Parma e melone
Cirnati cu fenel
Tarta cu vinete
Supa de rosii
Aluat cu branza
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Musaca
Kisir -  salata de griu
Parmigiana di zucchine
Ciorba de salata
Supa de dovleac cu gorgonzola
Aperitiv cu branza brie la cuptor