Sos de gutui

Sos de gutui

Ingrediente:

Gutui – 1000 gr ,Faina – 25 gr ,Unt – 30 gr ,Ulei – 40 ml ,Zahar – 30 gr ,Smantana lichida – 50 ml ,Patrunjel – 100 gr ,Frunze de telina – 30 gr ,Sare – 10 gr

Mod de preparare:

Gutuile se curata, se rad apoi se fierb si se strecoara. Zaharul si faina se caramelizeaza intr-un vas, se iau de pe foc si se adauga intai uleiul, apoi zeama in care au fiert gutuile si se pun din nou pe foc. Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga sarea si smantana. Deasupra se pune untul bucatele si frunze de telina si patrunjel.Sosul se serveste cu preparate din carne de vita si pasare.

Adauga comentariu la reteta - Sos de gutui


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crostoni cu miel
Cozonac Grania
Schichttorte  Baumkuchen
Prosciutto di Parma e melone
Painici cu busuioc
Friptura de mistret
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Manti
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Ciocolata
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Supa Imperiala
Pogacele cu jumari