Sos de gutui

Sos de gutui

Ingrediente:

Gutui – 1000 gr ,Faina – 25 gr ,Unt – 30 gr ,Ulei – 40 ml ,Zahar – 30 gr ,Smantana lichida – 50 ml ,Patrunjel – 100 gr ,Frunze de telina – 30 gr ,Sare – 10 gr

Mod de preparare:

Gutuile se curata, se rad apoi se fierb si se strecoara. Zaharul si faina se caramelizeaza intr-un vas, se iau de pe foc si se adauga intai uleiul, apoi zeama in care au fiert gutuile si se pun din nou pe foc. Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga sarea si smantana. Deasupra se pune untul bucatele si frunze de telina si patrunjel.Sosul se serveste cu preparate din carne de vita si pasare.

Adauga comentariu la reteta - Sos de gutui


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chec aperitiv,stelute si braduti
Sparanghel verde cu bacon
Spaghetti Carbonara
Rosii umplute cu ton
Bulete din ciupercute
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Vinete umplute
Chec cu ficat
Somon salbatic cu crusta de brinza
Somon la gratar
Pui la cuptor
Risotto cu broccoli si kaiser
Barcute de vinete
Supa-crema de broccoli