Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)

Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)

Ingrediente:

 1000 de grame de carne de porc, cu sorici, slanina si carne slaba,100 de grame de sos de soia, 30 de grame vin de masa, 20 de grame sare, 40 de grame de zahar, ulei vegetal, putin praz, ghimbir (Jiang), 3 bucati de scortisoara (Guipi) si 5 bucati de anason (Daliao)

Mod de preparare:

Mai intai, carnea se spala si se taie in bucati cubice de circa l5 mm x 15 mm x 20 mm, fiecare bucata sa fie cu sorici , partea grasa si cea slaba. Prazul se taie in fasii, iar ghimbirul in felii.Se aseaza tigaia pe foc. Se toarna doua lingurite de ulei si doua lingurite de zahar. Dupa un minut, doua cind uleiul si zaharul capata culoarea cafenie, se pun carnea taiata. Se rastoarna cu lopatica de lemn un minut doua. Dupa aceea se adauga vin de masa, praz, ghimbir, scortisoara (Guipi) si anason (Daliao), sare, sos de soia si circa 300 de grame de apa de la robinet. Se pune capacul. Dupa clocotire, focul sa fie reglat la mic. Se rastoarna din cand in cand si dupa vreo jumatate de ora sau 40 de minute, cand zeama nu ramane decit o patrime si devine consistenta, mancarea este gata de scos si de servit.

Adauga comentariu la reteta - Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Kisir -  salata de griu
Tiramisu
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Tort de portocale
Tarte Flamb├ęe
Covrigi
Saratele
Paine cu orez
Rulada de omleta
Paste cu spanac si gorgonzola
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Prajitura cu visine si ciocolata
Aluat cu branza
Rata la cuptor
Aluat picant pentru tarte, biscuiti