Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)

Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)

Ingrediente:

 1000 de grame de carne de porc, cu sorici, slanina si carne slaba,100 de grame de sos de soia, 30 de grame vin de masa, 20 de grame sare, 40 de grame de zahar, ulei vegetal, putin praz, ghimbir (Jiang), 3 bucati de scortisoara (Guipi) si 5 bucati de anason (Daliao)

Mod de preparare:

Mai intai, carnea se spala si se taie in bucati cubice de circa l5 mm x 15 mm x 20 mm, fiecare bucata sa fie cu sorici , partea grasa si cea slaba. Prazul se taie in fasii, iar ghimbirul in felii.Se aseaza tigaia pe foc. Se toarna doua lingurite de ulei si doua lingurite de zahar. Dupa un minut, doua cind uleiul si zaharul capata culoarea cafenie, se pun carnea taiata. Se rastoarna cu lopatica de lemn un minut doua. Dupa aceea se adauga vin de masa, praz, ghimbir, scortisoara (Guipi) si anason (Daliao), sare, sos de soia si circa 300 de grame de apa de la robinet. Se pune capacul. Dupa clocotire, focul sa fie reglat la mic. Se rastoarna din cand in cand si dupa vreo jumatate de ora sau 40 de minute, cand zeama nu ramane decit o patrime si devine consistenta, mancarea este gata de scos si de servit.

Adauga comentariu la reteta - Bucate de carne de porc cu sos de soia (Hong shao rou)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasta de leustean
Caramel Tiramisu
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Friptura aromata de porc
Ardei copti pane
Tort din alune de copac
Taameia
Dulceata de pere
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Supa crema de ciuperci
Paine  pe vatra
Cartofi cu conopida si branza
Ghiveci de orez cu legume
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda