Carne de porc in piele de tigru (Hupirou)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Carne de porc in piele de tigru (Hupirou)

Carne de porc in piele de tigru (Hupirou)

Ingrediente:

  400 de grame de carne de porc cu putina grasime si sorici,ulei, sos de soia, vin de masa, zahar, sare, praf de gust, o bucata de praz, 2-3 felii de ghimbir, 3-5 bucati de anason

Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie in patru bucati de forma potrivita.Se pune apoi pe gratar sau direct pe flacara sau jar timp de citeva minute, pana cind soriciul devine tare si de culaore neagra.Se dizolva doua lingurite de soda in 500 de grame de apa calda. Se spala carnea cu o perie pana cand capata culoarea tigrului (brun inchis). Feliile se cresteaza cu un cutit la jumatate.Se aseaza cele 4 bucati de carne in ceaun (sau tigaie adanca). Se adauga 3 linguri de sos de soia, o lingura de vin de masa, 2 lingurite de zahar, o lingura de sare, ghimbir, prazul taiat fisii, anason si circa 500 ml de apa de la robinet. Se aseaza ceaunul pe foc iute. Dupa ce da in clocot, se face focul mic. Dupa aproximativ o ora si jumatate, cand bucatile de carne devin foarte moi, se scot si se pun intr-o farfurie.
  Din zeama ramasa in ceaun se scot prazul, ghimbirul si anasonul. Dupa aceea se adauga putin praf amidon. Se amesteca pana cand zeama scade si devine vascoasa, se stinge focul si zeama se toarna peste bucatile de carne. Preparatul este gata de servit. La servire fiecare bucata de carne poate fi taiata in citeva bucati mai mici. Pentru ca carnea astfel preparata are soriciul de culoarea galbena-aurie cu dungi de culoarea inchisa, precum blana tigrului, aceasta mancare se numeste carne de porc in piele de tigru.

Adauga comentariu la reteta - Carne de porc in piele de tigru (Hupirou)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de miel in slowcooker
Paine rapida fara drojdie
Pateu din ficat de porc
Crostoni cu miel
Oua tari cu sos
Taameia
Pasca cu ciocolata
Spirale cu Nutella
Paine cu orez
Ardei umpluti
Sirop de citrice
Tarta cu rucola
Medalion de vinete
Dulceata de pere
Quinoa cu legume