Carnea felii prajita cu sosul dulce si acrisor (Gu lao rou)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Carnea felii prajita cu sosul dulce si acrisor (Gu lao rou)

Carnea felii prajita cu sosul dulce si acrisor (Gu lao rou)

Ingrediente:

250 de grame de muschi de porc, un ardei gras de 50-80 de grame, un morcov, tot de 50-80 de grame, doi catei de usturoi, 200 de grame de sos cu zahar si otet, 50 de grame de malai, praf amidon putin, sos de soia, doua galbenusuri de ou, sare, ulei

Mod de preparare:

Se spala si se taie carnea in felii subtirel cu 2-3 cm lungime si latime.Se amesteca cu putin sos de soia, sare, galbenusuri de ou si praf de amidon si apoi se lipeste de malai.Se spala si se taie ardeiul gras in bucati de 2-3 cm lungime si latime.Morcovul se taie in cubulete si se fierbe in apa 5-6 minute.Se aseaza tigaia pe foc, se toarna vreo 300 de grame de ulei. Cand acesta s-a incalzit bine, se pun, una cate una , feliile de carne cu malai sa se prajeasca. Cand carnea a capatat culoarea galbena-aurie, se scot din ulei si uleiul se recupereaza.
  Se aseaza din nou tigaia pe foc cu putin ulei, se pune usturoiul taiat marunt, ardeiul si morcovul pregatite, se amesteca cu lopatica de lemn un minut si se toarna sosul de zahar si otet. Cand se fierbe sosul, se pune carnea prajita. Se amesteca repede 30 de secunde pina un minut. Cand sosul vascos este atasat la carne, mancarea este gata de scos si de servit.

Adauga comentariu la reteta - Carnea felii prajita cu sosul dulce si acrisor (Gu lao rou)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Medalion de vinete
Batoane de cereale
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Tortelete cu crema Toffee
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Dulceata de rubarba
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Pulpe de rata cu bere si stafide
Salata de vara cu mozzarella
Polos
Drob de pui
Bruschette cu legume si tofu
Capunti alla puttanesca
Tarte Flambée