Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)

Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)

Ingrediente:

 200 de grame de carne de porc cu putin slanina, o bucata de castravete si putin ceapa,praz, ulei, praf de amidon, faina, vin de bucatorie, zahar, otet, sare, praf de gust (Weijing), sos de soia

Mod de preparare:

In carnea tocata se adauga sare, putin ceapa si praz taiate marunt, cate o lingura de praf de amidon si faina, vin de masa si se amesteca bine 3-5 minute intr-un sens.Castravetele se spala si se taie in felii si se sareaza.Se aseaza tigaia pe foc, se toarna circa 200 de grame de ulei, cand acesta se incingre, cu carnea tocata si amestecata cu diferite condimente se formeaza cu mana sau cu lingurita chiftelute si se pun incet una dupa alta in ulei. Dupa 2-3 minute, cind chiftelutele capata culoarea aurie, se scot. Dupa prajirea tuturor chiftelutelor se recupereaza uleiul.
  Se aseaza din nou tigaia pe foc, se toarna 100-150 de grame de apa, in care se adauga putin sare, sos de soia, doua lingurite de zahar si trei lingurite de otet si putin praf de amidon. Se amesteca. Dupa ce se da in clocot, se toarna in tigaie chiftelutele prajite si felii de castraveti. Se amesteca un minut si mancarea este gata de scos si de servit. Deci, chiftelutele se pot servi ori imediat dupa prajire, fara sos, ori cu sos dulce si acrisor. Se alege dupa plac.

Adauga comentariu la reteta - Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Chec de carne
Supa crema de ciuperci
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Supa-crema de broccoli
Bulion de rosii
Supa de pui - rapida
Mincarica de pipote
Ciorba de rosii II
Cupola ninsa cu ciocolata
Supa de dovleac ( Butternut )
Tarta cu mere
Salata de sfecla rosie cu pui
Inghetata de nectarine si caise
Aripi de curcan tandoori
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura