Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)

Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)

Ingrediente:

 200 de grame de carne de porc cu putin slanina, o bucata de castravete si putin ceapa,praz, ulei, praf de amidon, faina, vin de bucatorie, zahar, otet, sare, praf de gust (Weijing), sos de soia

Mod de preparare:

In carnea tocata se adauga sare, putin ceapa si praz taiate marunt, cate o lingura de praf de amidon si faina, vin de masa si se amesteca bine 3-5 minute intr-un sens.Castravetele se spala si se taie in felii si se sareaza.Se aseaza tigaia pe foc, se toarna circa 200 de grame de ulei, cand acesta se incingre, cu carnea tocata si amestecata cu diferite condimente se formeaza cu mana sau cu lingurita chiftelute si se pun incet una dupa alta in ulei. Dupa 2-3 minute, cind chiftelutele capata culoarea aurie, se scot. Dupa prajirea tuturor chiftelutelor se recupereaza uleiul.
  Se aseaza din nou tigaia pe foc, se toarna 100-150 de grame de apa, in care se adauga putin sare, sos de soia, doua lingurite de zahar si trei lingurite de otet si putin praf de amidon. Se amesteca. Dupa ce se da in clocot, se toarna in tigaie chiftelutele prajite si felii de castraveti. Se amesteca un minut si mancarea este gata de scos si de servit. Deci, chiftelutele se pot servi ori imediat dupa prajire, fara sos, ori cu sos dulce si acrisor. Se alege dupa plac.

Adauga comentariu la reteta - Chiftelute cu / fara sos (Gan zha wan zi / jiao liu wan zi)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de omleta
Friptura de curcan cu mere
Supa de dovleac ( Butternut )
Roastbeef a la Jamie
Tort cu cafea si gem de zmeura
Varza rosie cu mar
Pateuri
Melcisori de pizza
Friptura de miel in slowcooker
Tarta rustica cu piersici
Tartiflette
Saratele
Cozonac
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Ardei umpluti II