Ingrediente:
500 de grame de cotlete de porc, 300 de grame de ulei (se consuma doar 100 de grame), sos de soia, vin de masa, sare, zahar, praf amidon, 50 de grame de otet, ghimbir (Jiang), putin praz
Mod de preparare:
Cotletele se taie in bucati mici cu circa 2 cm lungime si latime si se pun intr-un vas, in care se adauga sare, putin vin de masa si praf amidon. Se amesteca bine. Intr-un alt vas sa se pregateasca o solutie cu doua lingurite de sos de soia, putin vin de masa, 2 linguri de zahar, 50 de grame de otet, putin sare, o lingura de praf de amidon dizolvata in 40 de grame de apa.Se aseaza tigaia pe foc. Se pune in tigaie circa 300 de grame de ulei. Cand uleiul este incalzit, se introduc cotletele de porc sa se prajeasca circa 7-8 minute. Dupa aceea, se scot cotletele.Tigaia cu uleiul se reaseaza pe foc. Dupa incingerea uleiului se pun din nou cotletele sa se prajeasca inca o data. 20-30 de secunde mai tarziu cand coltletele capata culoarea galbena-aurie se scot din ulei. Se recupereaza uleiul.Se reaseaza tigaia cu putin ulei pe foc. Se pun ghimbirul si prazul taiate marunt, dupa aceea se toarna sosul pregatit prealabil si cand sosul devine consistent, se dau jos cotletele prajite. Se amesteca un minut si mancarea este gata preparata si buna de servit.
< Anterior | Urmator > |
---|