Ingrediente:
150 de grame de carne de porc, doi ardei grasi, o jumatate de morcov, un cartof (cam de 150 de grame),ulei, o jumatate de albus, putin vin alb, doua felii de ghimbir, o bucata de praz si doi catei de usturoi, sare, vegeta, amidon praf
Mod de preparare:
Intii se taie carnea de porc in cubulete. Se adauga vin alb, sare, albus si putin praf de amidon si se amesteca.Se taie ardeii, morcovul si cartoful tot in cubulete de aceeasi marime.Se aseaza tigaia la foc iute. Se toarna putin ulei (doua -trei lingurite). Cind uleiul s-a incins bine, se adauga ghimbirul,prazul si usturoiul taiate marunt, pe urma carnea. Se amesteca bine cu o lopatica sau o lingura de lemn. Dupa doua-trei minute se goleste tigaia, carnea se pun deoparte, in alt vas.
Se spala tigaia si se aseaza din nou la foc iute. Se toarna alte doua lingurite de ulei. Cand s-a incins, se pun cubuletele de cartofi si morcovi, se amesteca. 3-5 minute mai tarziu se adauga cubuletele de ardei. Se sareaza. Dupa inca 2-3 minute, se adauga carnea. Se adauga putina zeama de pui sau de carne, apoi putin vegeta si putin praf de amidon dizolvat in doua-trei lingurite de apa. Se amesteca bine si mancarea este gata de scos si de servit.
< Anterior | Urmator > |
---|