Felii de carne calite (Chao rou pian)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Felii de carne calite (Chao rou pian)

Felii de carne calite (Chao rou pian)

Ingrediente:

 150-200 de grame de muschi de porc,100 de grame de ardei grasi si un cartof cam de 100 de grame,ulei, vin alb, 50 de grame de praz si doua cetei de usturoi, doua felii de ghimbir, sare, praf de gust(Weijing), amidon praf

Mod de preparare:

Intii se taie carnea de porc in felii de circa 1-2 centimetri lungime si latime si subtiri de 2-3 milimetri. (Intrucat carnea proaspata se taie foarte greu in fasii, felii sau cubulete, va recomandam sa folositi carnea congelata.) Se toarna peste carne putin vin alb, sare, dupa gust, putin praf de amidon si se amesteca.Apoi se taie ardeii si cartoful tot in felii cam de un deget grosime.
  Se asaza tigaia pe foc iute. Se toarna doua lingurite de ulei. Cand acesta s-a incins, se pun ghimbirul,prazul si usturoiul taiate marunt, pe urma carnea. Se amesteca fie cu o lopatica, fie cu o lingura de lemn. Dupa 2-3 minute se rastoarna continutul tigaii intr-o farfurie.Se spala tigaia si se asaza din nou la foc iute. Se toarna alte doua lingurite de ulei. Cand s-a incins, se pun cartofii. Se amesteca cu lopatica de lemn. 3-5 minute mai tarziu se pun ardei. Se amesteca in continuare un minut si se sareaza dupa gust. Se adauga apoi carnea semipreparata precum si putina zeama de pui sau de carne, putin praf de amidon. Se amesteca bine si mancarea este gata. Daca aveti vegeta si ulei de susan, le puneti putintel inainte de scoaterea preparatelor.

Adauga comentariu la reteta - Felii de carne calite (Chao rou pian)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Oua umplute
Dulceata de pere
Risotto cu broccoli si kaiser
Crostoni cu miel
Cheesecake cu rosii si busuioc
Covrigi
Pate Brisee
Tarta cu vinete
Muffins cu spanac
Pogacele cu jumari
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Salata de mango
Rulada cu cascaval
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Ciocanele de pui cu varza