Ingrediente:
250 de grame de ficat de porc proaspat, 200 de grame de telina, 25 de grame de bureti negri (Muer),300 de grame de ulei (se consuma circa 50 de grame), sos de soia, vin de masa, otet, sare, praf amidon, o bucata de praz, o capatana de usturoi si putin ghimbir
Mod de preparare:
Ficatul de porc se spala si se taie oblic in felii subtiri, cu o lungime si latime de circa 2-3 cm. Se sareaza si se amesteca cu putin praf de amidon, vin de masa. Telina se spala si se taie in fasii cu o lungime de vreo 2 cm. Cu prazul taiat in fasii subtiri, usturoiul si ghimbirul taiat marunt, o lingurita de sos de soia, putin praf de gust (Weijing), vin de masa, otet, praf de amidon si 3 linguri de apa se face un sos.Telina se opareste un minut - doua in apa fiarta si se scoate din apa.Se aseaza tigaia cu 2-3 lingurite de ulei pe foc. Cand uleiul se incalzeste bine, se toarna felii de ficat sa se caleasca. Dupa 2-3 minute, se scot din tigaie.Se spala si se reaseaza tigaia pe foc, se toarna sosul pregatit si dupa aceea bureti (Muer), telina si feliile de ficat prajite. Se amesteca bine un minut, doua si mancarea este gata, buna pentru servit.
< Anterior | Urmator > |
---|