Fasii de carne calite cu gust picant (Yuxiang roushi)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Fasii de carne calite cu gust picant (Yuxiang roushi)

Fasii de carne calite cu gust picant (Yuxiang roushi)

Ingrediente:

150-200 de grame de carne de porc semigrasa, 8-10 bureti negri inmuiati in apa (sau 50 de grame de ciuperci proaspete sau de conserve), 50 de grame de varza chienzeasca (sau rapita, sau varza obisnuita), o jumatate de morcov,ulei, sos de soia, otet, sare, zahar, praf de gust, amidon, vin de masa, un praz, 3-4 catei de usturoi, 4-6 ardei iuti uscati , putina zeama de oase sau de gaina

Mod de preparare:

Carnea, varza si morcovul se spala si se taie fasii subtiri. Buretii negri bine inmuiati se spala si se taie de asemenea fasii. Prazul, usturoiul si ardeii iuti uscati se taie marunt.Carnea fasii se amesteca cu putina sare, sos de soia, vin de masa si amidon.Se face un sos din: putin sos de soia, vin de masa, o lingura de otet, o lingurita de zahar, praz, usturoi, putin praf de gust (sau praf concentrat de pui care se gaseste in supermagazinele din România ) si 3 linguri de zeama de oase sau de gaina.
  Se aseaza pe foc tigaia cu 3 linguri de ulei. Cand acesta s-a incins, se adauga ardeii iuti si carnea taiata fisii. Se amesteca cu lopatica de lemn. Dupa un minut-doua, se adauga morcovul, buretii negri si varza. Se amesteca un minut si se adauga sosul pregatit in prealabil. Se mai amesteca de cateva ori si mancarea este gata de servit.

Adauga comentariu la reteta - Fasii de carne calite cu gust picant (Yuxiang roushi)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Um Ali - budinca egipteana din paine
Lasagne cu spanac si branza chevre
Branza cu verdeturi
Crap la cuptor (pe gratar)
Capunti alla puttanesca
Caviar de vinete
Aripi de curcan tandoori
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Chec negru
Ardei umpluti
Bors de iarna cu afumatura
Feta cu rosii uscate,in ulei
Chiftele din legume
Rosii umplute cu ton
Faguri cu forma