Fasii de carne de porc calite

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Fasii de carne de porc calite

Fasii de carne de porc calite

Ingrediente:

150 de grame de carne de porc slaba , un cartof de 150 de grame, doi-trei ardei grasi, tot 150 de grame si o bucata de morcov. In lipsa ardeilor grasi, acestia se pot inlocui si cu telina,4 lingurite de ulei, vin alb, 50 de grame de praz, doua felii de ghimbir, un praf de amidon, vegeta.

Mod de preparare:

Se taie mai intai carnea in felii, care dupa aceea se taie in fasii foarte  subtiri si lungi de circa 3 centimetri.Se sareaza carnea, se adauga putin vin alb, praful de amidon si se amesteca bine.Cartoful, ardeiul sau telina, morcovul si prazul se spala si se taie la fel, in fasii, avand o lungime de circa 3 centimetri. Ghimbirul se taie marunt.
  Se aseaza ceaunul, sau tigaia pe foc iute, se toarna circa doua lingurite de ulei. Cand uleiul s-a incins bine, se adauga ghimbirul, prazul si apoi carnea. Se amesteca bine cu lopatica de lemn. Dupa doua, trei minute se scoate carnea.Se spala tigaia si se aseaza din nou la foc iute. Se toarna doua lingurite de ulei. Cand s-a incins, se pun fasiile de cartof, morcov sau telina taiate. Se amesteca. Se sareaza dupa gust. Dupa 4-5 minute se pune din nou carnea, se adauga putina zeama de pui, sau de carne, apoi praf de gust(weijing) si putin praf de amidon dizolvat in doua lingurite de apa. Se amesteca bine si mancarea este gata de scos si de servit.

Adauga comentariu la reteta - Fasii de carne de porc calite


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Saltimbocca alla romana
Inghetata de cocos
Muffins cu dovleac(Butternut)
Cozonac cu mac si alune de padure
Salata de sfecla rosie cu pui
Chutney de prune
Fursecuri fine cu nuci
Somon la cuptor cu sos alb
Batoane de cereale
Prajitura cu mere caramel
Paste cu spanac si gorgonzola
Piept de rata cu ciuperci
Legume umplute
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Tarta cu vinete