Ingrediente:
150 de grame de carne de porc slaba , un cartof de 150 de grame, doi-trei ardei grasi, tot 150 de grame si o bucata de morcov. In lipsa ardeilor grasi, acestia se pot inlocui si cu telina,4 lingurite de ulei, vin alb, 50 de grame de praz, doua felii de ghimbir, un praf de amidon, vegeta.
Mod de preparare:
Se taie mai intai carnea in felii, care dupa aceea se taie in fasii foarte subtiri si lungi de circa 3 centimetri.Se sareaza carnea, se adauga putin vin alb, praful de amidon si se amesteca bine.Cartoful, ardeiul sau telina, morcovul si prazul se spala si se taie la fel, in fasii, avand o lungime de circa 3 centimetri. Ghimbirul se taie marunt.
Se aseaza ceaunul, sau tigaia pe foc iute, se toarna circa doua lingurite de ulei. Cand uleiul s-a incins bine, se adauga ghimbirul, prazul si apoi carnea. Se amesteca bine cu lopatica de lemn. Dupa doua, trei minute se scoate carnea.Se spala tigaia si se aseaza din nou la foc iute. Se toarna doua lingurite de ulei. Cand s-a incins, se pun fasiile de cartof, morcov sau telina taiate. Se amesteca. Se sareaza dupa gust. Dupa 4-5 minute se pune din nou carnea, se adauga putina zeama de pui, sau de carne, apoi praf de gust(weijing) si putin praf de amidon dizolvat in doua lingurite de apa. Se amesteca bine si mancarea este gata de scos si de servit.
< Anterior | Urmator > |
---|