Kitchri – orez si linte

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Kitchri – orez si linte

Kitchri – orez si linte

Ingrediente:

200 gr orez basmati cu bob lung,250 gr linte rosie,3 linguri unt clarificat,1 ceapa mare, feliata,1 lingurita sare,2 lingurite garam masala,875 ml apa,1 ceapa medie feliata
Garam masala: 1 lingura seminte de coriandru ,3 linguri seminte de cardamon ,2 linguri seminte de chimen ,1 lingura piper negru ,1 lingurita cuisoare ,3 rulouri de scortisoara

Mod de preparare:

Se spala orezul in cateva ape, se spala si lintea si se scurge. Se incing 2 linguri de unt clarificat si se caleste ceapa, la foc mic, pana devine aurie. Se adauga orezul si lintea, se calesc si ele 3 min, se pune sarea, garam masala, apoi se pune treptat apa clocotita. Se fierbe acoperit pentru 25 min. Se incinge restul de unt, se pune ceapa medie si se caleste la foc moderat, pana devine aurie. Se serveste cu garnitura de ceapa calita, alaturi de orice alt fel Indian.
Garam masala:Se incing in tigaie pana se elibereaza aromele, se dau prin robot impreuna cu o nucsoara intreaga pana se obtine o pudra fina.

Adauga comentariu la reteta - Kitchri – orez si linte


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cartofi cu conopida si branza
Paine cu iaurt
Pogacele cu jumeri
Ardei umpluti II
Parjoale de vara
Tort cu cafea si gem de zmeura
Fursecuri fine cu nuci
Pateuri rapide
Brownies cu miere si seminte
Dulceata de portocale cu ciocolata
Gogosele din flori de dovleac
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Tiramisu
Cozonac
Tarta cu brinza si zmeura