Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)

Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)

Ingrediente:

 250 de grame de muschi de porc, 200-250 de grame de cartofi (unul mare sau doi potrivit),un albus de ou, praf de amidon, praf de gust (Weijing), vin de masa, sos de soia, otet, praz, sare, ulei de gatit

Mod de preparare:

Intai se taie carnea in felii subtiri de 2-3 de cm. lungime si latime,peste care se toarna putin vin de masa, sare dupa gust, albusul de ou, doua lingurite cu varf de praf de amidon. Se amesteca bine.Se curata cartoful, se spala si se taie si el in felii subtiri. Se pune la fiert, intr-un vas, circa o jumatate de litru de apa. Dupa ce da in clocot, se pun feliile de cartofi. Se lasa la fiert cam 5-6 minute, dupa care se scot.
  Se aseaza tigaia pe foc, se toarna vreo 200 de grame de ulei. Cand acesta s-a incins, se pun una cate una feliile de carne. Se scot din ulei dupa 4-6 minute cand carnea capata culoarea aurie. Se recupereaza uleiul ramas.Se aseaza din nou tigaia cu putin ulei pe foc. Se adauga putin praz taiat marunt, se toarna circa 100 de grame de zeama de carne sau de pui ( in lipsa acesteia, 100 de grame de apa), sare dupa gust, putin otet, praf de gust (Weijing) si putin amidon dizolvat in apa. Astfel, obtineti o supa gustoasa si nu prea densa. Se pun carnea si cartofi si se lasa un minut doua. Se amesteca bine. Mancarea este gata.

Adauga comentariu la reteta - Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu tofu si ciocolata
Somloi Galuska
Tort cu cafea si gem de zmeura
Friptura de porc cu sorici
Tort de nuci
Parjoale de vara
Spaghetti cu zucchini si rosii
Chiftelute
Covrigi
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Dulceata de rubarba
Tort cu mere si nuci
Ardei umpluti cu legume
Chiftelute din orez
Chocolate cheesecake