Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)

Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)

Ingrediente:

 250 de grame de muschi de porc, 200-250 de grame de cartofi (unul mare sau doi potrivit),un albus de ou, praf de amidon, praf de gust (Weijing), vin de masa, sos de soia, otet, praz, sare, ulei de gatit

Mod de preparare:

Intai se taie carnea in felii subtiri de 2-3 de cm. lungime si latime,peste care se toarna putin vin de masa, sare dupa gust, albusul de ou, doua lingurite cu varf de praf de amidon. Se amesteca bine.Se curata cartoful, se spala si se taie si el in felii subtiri. Se pune la fiert, intr-un vas, circa o jumatate de litru de apa. Dupa ce da in clocot, se pun feliile de cartofi. Se lasa la fiert cam 5-6 minute, dupa care se scot.
  Se aseaza tigaia pe foc, se toarna vreo 200 de grame de ulei. Cand acesta s-a incins, se pun una cate una feliile de carne. Se scot din ulei dupa 4-6 minute cand carnea capata culoarea aurie. Se recupereaza uleiul ramas.Se aseaza din nou tigaia cu putin ulei pe foc. Se adauga putin praz taiat marunt, se toarna circa 100 de grame de zeama de carne sau de pui ( in lipsa acesteia, 100 de grame de apa), sare dupa gust, putin otet, praf de gust (Weijing) si putin amidon dizolvat in apa. Astfel, obtineti o supa gustoasa si nu prea densa. Se pun carnea si cartofi si se lasa un minut doua. Se amesteca bine. Mancarea este gata.

Adauga comentariu la reteta - Muschi de porc felii prajite cu cartofi (Jiao liu rou pian)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Dulceata de grapefruit
Tarta de ciocolata
Tort cu mere si nuci
Ghiveci de orez cu legume
Prajitura cu gutui si branza
Inghetata prajita
Rata la cuptor
Salata de fasole cu ton
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Polos
Pateu din ficatei de pui
Pogacele cu jumari
Caramel Tiramisu
Inghetata de nectarine si caise
Pesto rosso