Nasi Goreng

Nasi Goreng

Ingrediente:

1 lingura ulei ,2 oua usor batute ,1 lingurita sos de soia
Nasi Goreng: 2-3 lingurite ghimbir ras ,1 lingurita turmeric ,1 lingurita pasta de creveti (blachan sau trassi) ,1-2 lingurite sos de chilli ,½ lingurita sare ,3 linguri ulei ,1 ceapa mare tocata ,2-3 catei usturoi, zdrobit ,½ ardei capia, tocat ,½ bete de telina, tocate ,1 morcov mic, tocat ,80 gr mazare ,125 gr carne porc la gratar, cubulete ,125 muguri de fasole incoltita ,90 gr varza chinezeasca tocata ,1 kg orez jasmine, gatit ,125 gr crevete curatat, taiat in jumatati ,60 gr lapte de cocos ,1-2 kecap manis – sos dulce de soya ,frunze de coriandru – pentru ornare ,optional – ½ lingurita de tamarind

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-un wok, se acopera bine marginile, si se adauga oul batut cu sos de soya, se intinde bine prin rotire pe peretii wokului, in strat subtire. Se coace usor, se scoate cu o spatula si se ruleaza omleta, apoi se taie in felii subtiri.Se amesteca ghimbirul, turmericul, pasta de creveti, sosul de chilli si sarea. Se incinge uleiul in wok, se adauga ceapa si usturoiul, se caleste amestecand continuu pentru 2 min. Se adauga mixtura de condimente si se mai caleste 2 min. Se pune ardeiul, telina, morcovul, mazarea si porcul, se calesc inca 2-3 min. Apoi se pun mugurii de fasole si varza si se mai calesc 2 min. Se da flacara mai mare, se adauga orezul si crevetii si se amesteca mereu inca 3-4 min. Se combina tamarindul, laptele de cocos si kecap manis, si se toarna in wok.
  Se serveste fierbinte, garnisit cu fisiile  de ou si coriandru.

Adauga comentariu la reteta - Nasi Goreng


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pate Brisee
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Salata de fasole cu ton
Caviar de vinete
Sesame Chicken
Ardei umpluti cu legume
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Tort cu mere si nuci
Cartofi cu conopida si branza
Inghetata de nectarine si caise
Schichttorte  Baumkuchen
Tarta cu rucola
Oua tari cu sos
Pateuri cu ciuperci
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean