Picioare de porc cu sos de soia viscos (Jiang zhu shou)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Picioare de porc cu sos de soia viscos (Jiang zhu shou)

Picioare de porc cu sos de soia viscos (Jiang zhu shou)

Ingrediente:

 3-4 picioare de porc,sare, sos de soia, bautura alcolica (sau vin de masa), 3 felii de ghimbir, 3-5 bucati de anason sau scortisoara, o lingura de Huajiao, zahar

Mod de preparare:

Picioarele de porc se spala bine, se oparesc 3-5 minute in apa fiarta se scot, se spala din nou.Se aseaza pe foc un vas de presiune, se pun picioarele de porc, se adauga o lingura de bautura alcolica, cite 2 linguri de sare si sos de soia, o lingura de zahar, ghimbir, anason, Huajiao si 500-800 g de apa. Se pune capacul. Dupa ce da in clocot, se face focul mic.
  Dupa 20-30 de minute (in cazul in care se foloseste cratita, acest proces dureaza o ora-o ora si jumatate), cand betisorul intra usor in carne, picioarele de porc impreuna cu zeama se toarna intr-un ceaun (sau tigaie adinca) asezat pe foc iute. Se intorc mereu pana cand zeama ramane putina, vascoasa si lipita de picioarele de porc, mancarea este gata de scos. Se pastreaza la frigider si se serveste rece ca aperitiv impreuna cu bere sau alte bauturi.Se poate prepara prin aceeasi metoda si cu aceleasi condimente pulpa de porc sau picioarele de pui.

Adauga comentariu la reteta - Picioare de porc cu sos de soia viscos (Jiang zhu shou)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aperitiv cu branza brie la cuptor
Paine  pe vatra
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Chec de carne
Kunefe (cataif)
Cosulete umplute
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Ciuperci umplute cu legume
Tort Krantz
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Caipirinha
Pogacsa
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Paine rapida fara drojdie
Ciorba de rosii II