Ingrediente:
3-4 picioare de porc,sare, sos de soia, bautura alcolica (sau vin de masa), 3 felii de ghimbir, 3-5 bucati de anason sau scortisoara, o lingura de Huajiao, zahar
Mod de preparare:
Picioarele de porc se spala bine, se oparesc 3-5 minute in apa fiarta se scot, se spala din nou.Se aseaza pe foc un vas de presiune, se pun picioarele de porc, se adauga o lingura de bautura alcolica, cite 2 linguri de sare si sos de soia, o lingura de zahar, ghimbir, anason, Huajiao si 500-800 g de apa. Se pune capacul. Dupa ce da in clocot, se face focul mic.
Dupa 20-30 de minute (in cazul in care se foloseste cratita, acest proces dureaza o ora-o ora si jumatate), cand betisorul intra usor in carne, picioarele de porc impreuna cu zeama se toarna intr-un ceaun (sau tigaie adinca) asezat pe foc iute. Se intorc mereu pana cand zeama ramane putina, vascoasa si lipita de picioarele de porc, mancarea este gata de scos. Se pastreaza la frigider si se serveste rece ca aperitiv impreuna cu bere sau alte bauturi.Se poate prepara prin aceeasi metoda si cu aceleasi condimente pulpa de porc sau picioarele de pui.
< Anterior | Urmator > |
---|