Piure de vinete (qie ni)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Piure de vinete (qie ni)

Piure de vinete (qie ni)

Ingrediente:

 doua vinete de circa 200-250 de grame,sare, zahar, o capatana de usturoi, ulei de susan, un fir de praz, praf de gust (Weijing), sos de soia

Mod de preparare:

Se spala si se curata vinetele de coaja si se pun intr-un vas. Vasul cu vinete se pune apoi intr-o cratita cu circa 200-250 de grame de apa. Vasul sa fie cu 2-3 cm mai inalt decit nivelul apei, astfel, ca la clocotire, apa sa nu verse in vas.Se aseaza cratita pe foc. Dupa ce da in clocot, se face focul mic. Dupa circa 20 de minute, cand vinetele se inmoaie bine, se stinge focul si se scoate vasul din cratita.
  Se lasa vinetele la scurs. Se adauga sare, putin zahar, sos de soia, usturoiul taiat marunt, prazul taiat marunt, ulei de susan, praf de gust, se amesteca bine si mancarea este gata de servit.

Adauga comentariu la reteta - Piure de vinete (qie ni)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu vinete
Tiramisu
Paine pictata
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Tarta de ciocolata
Bors de iarna cu afumatura
Friptura de curcan cu mere
Ciocolata
Friptura de vitel in ulei
Chocolate cheesecake
Ciorba de miel
Supa de pasare cu fructe goji
Painea tigru
Tort cu cafea si gem de zmeura
Somon salbatic cu crusta de brinza