Piure de vinete (qie ni)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Piure de vinete (qie ni)

Piure de vinete (qie ni)

Ingrediente:

 doua vinete de circa 200-250 de grame,sare, zahar, o capatana de usturoi, ulei de susan, un fir de praz, praf de gust (Weijing), sos de soia

Mod de preparare:

Se spala si se curata vinetele de coaja si se pun intr-un vas. Vasul cu vinete se pune apoi intr-o cratita cu circa 200-250 de grame de apa. Vasul sa fie cu 2-3 cm mai inalt decit nivelul apei, astfel, ca la clocotire, apa sa nu verse in vas.Se aseaza cratita pe foc. Dupa ce da in clocot, se face focul mic. Dupa circa 20 de minute, cand vinetele se inmoaie bine, se stinge focul si se scoate vasul din cratita.
  Se lasa vinetele la scurs. Se adauga sare, putin zahar, sos de soia, usturoiul taiat marunt, prazul taiat marunt, ulei de susan, praf de gust, se amesteca bine si mancarea este gata de servit.

Adauga comentariu la reteta - Piure de vinete (qie ni)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasca cu branza dulce
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Crema Toffee
Prajitura cu visine si ciocolata
Pachetele cu porumb si branza
Supa de gulii
Drob de pui
Rosii umplute cu orez
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Rulouri din piept de pui
Varza rosie cu mar
Ciuperci umplute cu legume
Caltabosi
Beef Bourguignon - Julia Child
Painici cu busuioc