Piure de vinete (qie ni)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Piure de vinete (qie ni)

Piure de vinete (qie ni)

Ingrediente:

 doua vinete de circa 200-250 de grame,sare, zahar, o capatana de usturoi, ulei de susan, un fir de praz, praf de gust (Weijing), sos de soia

Mod de preparare:

Se spala si se curata vinetele de coaja si se pun intr-un vas. Vasul cu vinete se pune apoi intr-o cratita cu circa 200-250 de grame de apa. Vasul sa fie cu 2-3 cm mai inalt decit nivelul apei, astfel, ca la clocotire, apa sa nu verse in vas.Se aseaza cratita pe foc. Dupa ce da in clocot, se face focul mic. Dupa circa 20 de minute, cand vinetele se inmoaie bine, se stinge focul si se scoate vasul din cratita.
  Se lasa vinetele la scurs. Se adauga sare, putin zahar, sos de soia, usturoiul taiat marunt, prazul taiat marunt, ulei de susan, praf de gust, se amesteca bine si mancarea este gata de servit.

Adauga comentariu la reteta - Piure de vinete (qie ni)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine  pe vatra
Somon salbatic cu crusta de brinza
Chiftelute de calamari
Prajitura cu mere si brinza
Chec aperitiv,stelute si braduti
Pasca cu ciocolata
Bulete din ciupercute
Roastbeef a la Jamie
Pulpe de rata cu bere si stafide
Biscuiti cu Nutella
Frigarui de pui
Um Ali - budinca egipteana din paine
Paine rasucita cu crema de branza
Rulada de omleta
Supa gulas