Pui fiert in apa (Bai qi ji)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Pui fiert in apa (Bai qi ji)

Pui fiert in apa (Bai qi ji)

Ingrediente:

 un pui tanar de circa 1000 de grame,4-5 felii de ghimbir, un fir de praz, 4-5 capatani de usturoi, sos de soia, vin de masa, dar mai bine o bautura alcolica, de exemplu, palinca

Mod de preparare:

Se spala si se curata puiul si in burta se pun ghimbir taiat in felii,prazul tait in fasii si usturoiul batut. Se pune puiul intr-o cratita, in care se adauga circa 1200-1500 de grame de apa de la robinet.Se pune cratita cu capatul la foc iute. Cand incepe sa clocoteasca, se ia spuma. Dupa aceea, se adauga circa o lingura de palinca, sau alta bautura alcolica sau vin de masa. Se pune capacul si se face focul mic. Dupa 7-8 minute, se intoarce puiul si dupa inca 7-8 minute, cand betisorul intra usor in pui fara singerare, se scoate din zeama.
  Dupa cateva minute de racire, se scot condimentele din burta si se taie puiul in bucati. La masa, puiul se serveste cu putin sos de soia.

Adauga comentariu la reteta - Pui fiert in apa (Bai qi ji)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Vanilla Club
Oua umplute
Somon la cuptor cu sos alb
Caviar de vinete
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Confit de canard
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Pasca cu ciocolata
Friptura de mistret
Ciorba din pipote de curcan
Tort de ciuperci
Pasta de avocado
Brownies cu miere si seminte
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta