Pulpa de porc cu sos de soia (Hongshao zhouzi)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Pulpa de porc cu sos de soia (Hongshao zhouzi)

Pulpa de porc cu sos de soia (Hongshao zhouzi)

Ingrediente:

 o bucata de pulpa de porc de circa 1 kg, ulei, sos de soia, vin, sare, o bucata de praz, 2 fire de usturoi verde, 3 felii de ghimbir, 3-5 bucati de anason sau scortisoara, amidon, zahar

Mod de preparare:

Pulpa de porc se spala, se acoate osul si se sareaza.Se aseaza pe foc ceaunul (sau o tigaie adanca), si se toarna circa 250 de grame de ulei. Cand uleiul s-a incins, se pune pulpa sa se prajeasca. Se amesteca mereu pulpa pana cand capata culoare galben-aurie.Se scoate pulpa si se aseaza intr-un castron. Se adauga prazul taiat fisii, ghimbirul, anasonul sau scortisoara, 2 linguri de sos de soia, o lingurita de zahar, putin sare, o lingura de vin, circa 20 de grame de apa. Castronul cu pulpa si condimente se pune intr-o cratita mai mare cu circa 1 litru de apa. Castronul trebuie sa fie cu 2-3 cm mai inalt decit nivelul apei, pentru ca atunci cand apa clocoteste, sa nu intre in castron.
  Se aseaza cratita cu capac la foc iute, apoi, cand apa clocoteste, se da focul mic si se lasa pana cand betisorul intra usor in pulpa (circa o ora jumatate- doua). La nevoie, se completeaza apa din cratita.Se scoate pulpa si se aseaza pe o farfurie.Se aseaza pe foc ceaunul (tigaia) in care se toarna zeama ramasa, la care se adauga putin vin de masa, sos de soia, zahar, praf de gust, usturoiul verde taiat marunt si o lingurita de amidon. Se amesteca. Cand zeama scade si se ingroasa, se stinge focul. Zeama se toarna peste pulpa si mancarea este gata de servit.

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de porc cu sos de soia (Hongshao zhouzi)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Batoane de cereale
Inghetata de nectarine si caise
Ciorba de salata
Cranberry Muffins
Ardei umpluti cu legume
Friptura aromata de porc
Rulada de somon afumat
Muffins cu spanac
Frigarui de pui
Ardei umpluti
Friptura de curcan cu mere
Tort de nuci
Paste de spanac cu calamari si rosii
Pateuri umplute cu sunca
Lasagne cu spanac si branza chevre