Pulpa de porc cu sos de soia consistent

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Pulpa de porc cu sos de soia consistent

Pulpa de porc cu sos de soia consistent

Ingrediente:

 o pulpa de porc de circa 1 kg,ulei, sos de soia, sare, zahar, 3 felii de ghimbir, 3-5 bucati de anason sau scortisoara, o lingura de Huajiao, alcool alb sau vin de masa

Mod de preparare:

Pulpa de porc se spala si se cresteaza in 3-4 locuri pana la os.Se opareste in apa fiarta 3-5 minute. Se scoate si se spala. Se sareaza.Se aseaza pe foc potrivit un ceaun cu 2 lingurite de ulei. Cand uleiul s-a incalzit, se pun 2 lingurite de zahar, dupa aceea se adauga pulpa sa se caleasca cateva minute, fara sa se rumeneasca. Se adauga o lingurita de alcool alb sau 2 lingurite de vin, ghimbir, anason sau scortisoara, Huajiao, 3 linguri de sos de soia, o lingura cu varf de sare si circa 500 de grame de apa de la robinet si se acopera cu un capac.
  Dupa ce da in clocot, se face focul mic. Din cand in cand se intoarce carnea. Se gusta zeama, se adauga sare, zahar, sos de soia sau apa fiarta, cind este cazul. Dupa 45 de minute - o ora, cand zeama s-a ingrosat putin, si intra usor betisorul in carne, se da la o parte capacul, se amesteca si se intoarce mereu carnea, ca sa nu se arda. Mancarea este gata cand sosul a scazut si s-a inbibat bine in carne.
  Dupa racire, se scot oasele, iar pulpa se taie in felii subtiri. Preparatul se serveste rece, ca aperitiv.

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de porc cu sos de soia consistent


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de porc cu sorici
Cozonac
Chiftelute de carne
Barcute de vinete
Pulpe de rata cu bere si stafide
Crenvursti in aluat
Manti
Somloi Galuska
Rosii umplute cu orez
Salata de mango
Oua umplute
Capunti alla puttanesca
Crema de zahar ars
Bors de iarna cu afumatura
Chiftelute din orez