Sushi

Sushi

Tags:

Ingrediente:

5 foi de alge, nori ,pasta wasabi ,125 gr sashimi – ton, somon ,ghimber murat ,castravete, julien ,ceapa verde, julien
Orez: 2 cani orez de sushi ,2 linguri otet ,2 linguri zahar ,½ lingurita sare ,2 lingurite otet de orez, extra

Mod de preparare:

Se spala bine orezul in apa rece, se pune in 500 ml apa la inmuiat pentru 10 min, apoi se acopera si se pune la fiert. Dupa de da in clocot, se reduce flacara si se fierbe inabusit cca 8-10 min, se trage apoi de pe foc si se mai lasa fara capac inca 15 min. Apoi se intinde intr-o tava in strat subtire pana ajunge la temperatura camerei. Otetul, zaharul si sarea se amesteca si se intind deasupra orezului.Otetul extra se dilueaza cu 3 linguri de apa – cu aceasta mixtura va veti umezi palmele in timpul lucrului.
  Se intinde o foaie de nori, cu partea lucioasa in jos.  Orezul se imparte in 5 parti egale. Pe 1.3 din suprafata foii se va pune un strat de orez. Pe mijlocul lui se va pune un strat foarte subtire de wasabi, pestele taiat fisii subtiri, gimbir, castravete si ceapa verde. Se ruleaza, se preseaza egal, si se va taia rondele de max 3 cm.Se servesc cu sos de soia, ghimbir marinat, etc.

Adauga comentariu la reteta - Sushi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Parmigiana di melanzane
Supa de chimen
Somon afumat pe scandura de cedru
Sesame Chicken
Chec de carne
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Lasagne cu spanac si branza chevre
Marmelada de zmeura
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Tiramisu de capsuni si cocos
Dovlecei crocanti la cuptor
Paste de spanac cu calamari si rosii
Dulceata de grapefruit
Prajitura cu mere si brinza