Sushi

Sushi

Tags:

Ingrediente:

5 foi de alge, nori ,pasta wasabi ,125 gr sashimi – ton, somon ,ghimber murat ,castravete, julien ,ceapa verde, julien
Orez: 2 cani orez de sushi ,2 linguri otet ,2 linguri zahar ,½ lingurita sare ,2 lingurite otet de orez, extra

Mod de preparare:

Se spala bine orezul in apa rece, se pune in 500 ml apa la inmuiat pentru 10 min, apoi se acopera si se pune la fiert. Dupa de da in clocot, se reduce flacara si se fierbe inabusit cca 8-10 min, se trage apoi de pe foc si se mai lasa fara capac inca 15 min. Apoi se intinde intr-o tava in strat subtire pana ajunge la temperatura camerei. Otetul, zaharul si sarea se amesteca si se intind deasupra orezului.Otetul extra se dilueaza cu 3 linguri de apa – cu aceasta mixtura va veti umezi palmele in timpul lucrului.
  Se intinde o foaie de nori, cu partea lucioasa in jos.  Orezul se imparte in 5 parti egale. Pe 1.3 din suprafata foii se va pune un strat de orez. Pe mijlocul lui se va pune un strat foarte subtire de wasabi, pestele taiat fisii subtiri, gimbir, castravete si ceapa verde. Se ruleaza, se preseaza egal, si se va taia rondele de max 3 cm.Se servesc cu sos de soia, ghimbir marinat, etc.

Adauga comentariu la reteta - Sushi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pui umplut cu telina si morcovi
Chec cu ficat
Supa de dovleac ( Butternut )
Prosciutto di Parma e melone
Maultaschen cu sos de rosii
Prajitura  cu mac
Pateu din ficatei de pui
Pate Brisee
Salata de telina si morcovi rasi
Muffins cu usturoi si ierburi
Caracatita in ulei
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Dulceata de rubarba
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Supa de pasare cu fructe goji