Ingrediente:
100 de grame de ficat de porc, un rinichi de porc (100 de grame ), 100-120 de grame de burta de porc fiarta, 10 bureti negri inmuiati in apa, 80-100 de grame de varza chinezeasca sau rapita verde ,ulei, sos de soia, vin de masa, otet, sare, praf de gust, amidon, putin ghimbir, praz si usturoi, zeama de oase sau de carne de pui
Mod de preparare:
Rinichiul se taie in doua, se scot partile albe. Se cresteaza des in lung si in lat si se taie in bucati dreptunghiulare de 2-3 cm. Ficatul se taie felii de 2-3 cm si se spala. Burta se taie tot bucati dreptunghiulare de 2-3 cm. Toate bucatile se oparesc in apa fiarta un minut-doua.Prazul se taie fasii, ghimbirul se taie marunt si usturoiul felii. Varza chinezeasca sau rapita se spala si se taie felii de 2-3 cm, se oparesc un minut –doua in apa fiarta.Se face un sos din praz, usturoi, o lingura de sos de soia, o lingurita de vin de masa, putin praf de gust, sare, otet, amidon si 3 linguri zeama de oase sau de carne de pui.
Se aseaza tigaia cu 250 de grame de ulei pe foc. Cand uleiul s-a incalzit, se pun bucatile de organe sa se prajeasca usor 3-5 minute. Se scot si se scurg de ulei. Uleiul se recupereaza. Se reaseaza tigaia cu putin ulei pe foc. Se pun din nou bucatile de organe, se toarna sosul, se amesteca bine un minut-doua, se ia de pe foc si se poate servi.
< Anterior | Urmator > |
---|