Vinete calite (Chao qie zi)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Vinete calite (Chao qie zi)

Vinete calite (Chao qie zi)

Ingrediente:

 Doua bucati de vinete cu o greutate de circa 200-250 de grame, o rosie,ulei, sos de soia, sare, zahar, 5-6 catei de usturoi, praf de gust (Weijing), praf de amidon, un fir de praz si ghimbir

Mod de preparare:

Vinetele se spala, se curata de coaja si se taie in bucati de circa 5 mm grosime.Intr-un castron se pregateste o zeama alcatuita din sos de soia, praf de gust, sare, praz taiat in fisii subtiri, ghimbir taiat marunt, praf de amidon si circa 50 de grame de apa si se amesteca.Se aseaza pe foc tigaia cu circa 300 de grame de ulei. Dupa incingerea uleiului, se pun bucatile de vinete sa se prajeasca. Se amesteca mereu cu lopatica de lemn, pana cand ambele parti ale vinetelor capata culoarea galbena-aurie, se scot si se recupereaza uleiul.Se reaseaza tigaia cu putin ulei pe foc, se pun feliile de usturoi sa se prajeasca putin , apoi rosie taiat felii. Se amesteca 2-3 minute si pe urma se toarna zeama pregatita si bucatile de vinete prajite. Se amesteca bine 2-3 minute si mancarea este gata si buna de servit.

Adauga comentariu la reteta - Vinete calite (Chao qie zi)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu rucola
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Capunti alla puttanesca
Tartiflette
Ciorba de salata
Salata de telina,citrice si rodie
Tort din alune de copac
Paine cu iaurt
Rulada de vita cu sunca
Aperitiv in foi de napolitana
Muffins cu spanac
Cosulete umplute
Ardei umpluti cu legume
Tortelete cu crema Toffee
Mancarica de gulas