Vinete calite (Chao qie zi)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Vinete calite (Chao qie zi)

Vinete calite (Chao qie zi)

Ingrediente:

 Doua bucati de vinete cu o greutate de circa 200-250 de grame, o rosie,ulei, sos de soia, sare, zahar, 5-6 catei de usturoi, praf de gust (Weijing), praf de amidon, un fir de praz si ghimbir

Mod de preparare:

Vinetele se spala, se curata de coaja si se taie in bucati de circa 5 mm grosime.Intr-un castron se pregateste o zeama alcatuita din sos de soia, praf de gust, sare, praz taiat in fisii subtiri, ghimbir taiat marunt, praf de amidon si circa 50 de grame de apa si se amesteca.Se aseaza pe foc tigaia cu circa 300 de grame de ulei. Dupa incingerea uleiului, se pun bucatile de vinete sa se prajeasca. Se amesteca mereu cu lopatica de lemn, pana cand ambele parti ale vinetelor capata culoarea galbena-aurie, se scot si se recupereaza uleiul.Se reaseaza tigaia cu putin ulei pe foc, se pun feliile de usturoi sa se prajeasca putin , apoi rosie taiat felii. Se amesteca 2-3 minute si pe urma se toarna zeama pregatita si bucatile de vinete prajite. Se amesteca bine 2-3 minute si mancarea este gata si buna de servit.

Adauga comentariu la reteta - Vinete calite (Chao qie zi)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Oua tari cu sos
Chiftelute
Friptura de mistret
Cupola ninsa cu ciocolata
Paine pictata
Chutney de prune
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Maultaschen cu sos de rosii
Kisir -  salata de griu
Aripioare prajite in crusta
Salata
Salata de fasole cu ton
Chec de carne
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Ciorba de praz cu zeama de varza