Kisir - salata de grau

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Kisir - salata de grau

Kisir - salata de grau

kisir

Ingredinete:

  • 1 cana grau Bulgur
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie si 1 lime, zeama
  • 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
  • cateva frunze de salata - de preferat romain sau iceberg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ½ legaturi de patrunjel verde
  • 4  linguri pline de bulion
  • 125 ml ulei de masline

Se pune la fiert 1 cana de apa, cand clocoteste se ia de pe foc, se adauga graul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pana taiem legumele cubulete. Le punem peste graul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamaie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.

Sfat: regula generala e ca ingredientele umede - bulion, ulei si zeama de lamaie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamaie sau bulion.

Adauga comentariu la reteta - Kisir - salata de grau


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Faguri cu forma
Salata de vara cu mozzarella
Tarta cu crema de branza si zmeura
Pateuri rapide
Dovlecei crocanti la cuptor
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Dulceata de portocale cu ciocolata
Capunti alla puttanesca
Confit de canard
Pesto rosso
Taameia
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Pasta de leustean
Rulada de pui
Varza rosie cu mar