Pasta de masline

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Pasta de masline

Pasta de masline

pm01-460

Pasta de masline este un aperitiv grecesc cel mai adesea servit alaturi de un pahar de ouzo. Se serveste pe paine prajita si stropita cu ulei de masline si oregano.

Ingrediente:

  • masline aprox 250g
  • ulei de masline 1 lingura
  • doi catei de usturoi
  • otet balsamic

pm02-460

Eu am folosit un soi de masline grecesc..de altfel si cel mai des intalnit aici, Kalamata.

Sunt sigura ca se poate face si cu masline negre sau verzi si iese la fel de buna.

pm03-460

Preparare:
Am curatat maslinele de samburi si apoi le-am pus la tocat in robotul de bucatarie cu uleiul, otetul si usturoiul. Eu am pus putin otet balsamic deoarece genul asta de masline sunt deja un pic amare..cele negre sunt mai dulci..asa ca puneti dupa gust, atat uleiul cat si otetul.

pm04-460

POFTA  BUNA !


Adauga comentariu la reteta - Pasta de masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort de ciocolata
Cozonac
Crap la cuptor (pe gratar)
Salata Manager
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tort de portocale
Fursecuri cu gem
Praz umplut cu ciuperci
Vanilla Club
Brezel (covrigi nemtesti)
Rulada de pui
Medalion de vinete
Cozonaci cu nuca si mac
Somon afumat pe scandura de cedru
Pogacele cu jumari