Pogacsa

Pogacsa

Tags:

Pogacsa

Ingrediente:

  • 650 gr faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 200 gr cascavea afumata
  • 50 gr margarina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ou pentru uns
  • sare, piper


Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece 1 h. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cat sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper, apoi maiaua crescuta, si la sfarsit vinul, framantand incet.
Framantam pana aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi intindem si deasupra presaram branza amestecata cu margarina, rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu pauze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pana obtinem o consistenta unitara.
Lasam din nou la dospit, apoi intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaie de copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul, dupa care le ungem cu oul batut. Cuptorul se incinge intre timp bine, si se dau la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Pogacsa


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Pateuri umplute cu sunca
Salata de vara cu mozzarella
Praz umplut cu ciuperci
Dulceata de pere
Polos
Tamagoyaki
Prajitura cu tofu si ciocolata
Prajitura Latte Macchiato
Somon afumat pe scandura de cedru
Salata
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Butternut umplut
Gratin de broccoli si conopida
Saratele
Caviar de vinete