Ingrediente:
- 650 gr faina
- 20 gr drojdie uscata
- 200 gr cascavea afumata
- 50 gr margarina
- 2 galbenusuri
- 200 ml vin alb sec
- 1 ou pentru uns
- sare, piper
Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece 1 h. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cat sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper, apoi maiaua crescuta, si la sfarsit vinul, framantand incet.
Framantam pana aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi intindem si deasupra presaram branza amestecata cu margarina, rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu pauze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pana obtinem o consistenta unitara.
Lasam din nou la dospit, apoi intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaie de copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul, dupa care le ungem cu oul batut. Cuptorul se incinge intre timp bine, si se dau la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.
< Anterior | Urmator > |
---|