Risi e Bisi

Risi e Bisi

Ingrediente:

90 gr unt ,1 ceapa tocata ,1-2 catei usturoi, zdrobiti ,1 tulpina de telina, cubulete ,2 felii prosciutto, tocat ,500 gr mazare congelata ,125 ml vin alb ,1 l supa de vita ,440 gr orez arborio ,35 gr parmezan ras ,2 lingurite menta ,30 gr patrunjel

Mod de preparare:

Se incing 30 gr unt, se caleste ceapa si usturoiul, apoi telina si prosciutto. Se calesc la foc redus, pana se inmoaie complet ceapa. Se pune mazarea si vinul si se continua fierberea inca 5 min. In alta tigaie se incalzeste supa. Orezul se pune la calit in tigaie, pentru 2 min, si se stinge cu un polonic de supa fierbinte, se amesteca pana la absorbtia completa, apoi se repeta pana se termina toata supa, cca 20 min. Se trage de pe foc si se amesteca restul de unt, parmezanul, menta, patrunjelul si sare si piper.

 

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Risi e Bisi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Chocolate cheesecake
Vegeta de casa
Baton de vanilie
Salata de vara cu mozzarella
Bulion de rosii
Aperitiv in foi de napolitana
Carne de miel in stil mongolez
Tarta cu rucola
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Somloi Galuska
Tartiflette
Tarte Flambée
Gratin de broccoli si conopida
Aripioare prajite in crusta
Butternut umplut