Risi e Bisi

Risi e Bisi

Ingrediente:

90 gr unt ,1 ceapa tocata ,1-2 catei usturoi, zdrobiti ,1 tulpina de telina, cubulete ,2 felii prosciutto, tocat ,500 gr mazare congelata ,125 ml vin alb ,1 l supa de vita ,440 gr orez arborio ,35 gr parmezan ras ,2 lingurite menta ,30 gr patrunjel

Mod de preparare:

Se incing 30 gr unt, se caleste ceapa si usturoiul, apoi telina si prosciutto. Se calesc la foc redus, pana se inmoaie complet ceapa. Se pune mazarea si vinul si se continua fierberea inca 5 min. In alta tigaie se incalzeste supa. Orezul se pune la calit in tigaie, pentru 2 min, si se stinge cu un polonic de supa fierbinte, se amesteca pana la absorbtia completa, apoi se repeta pana se termina toata supa, cca 20 min. Se trage de pe foc si se amesteca restul de unt, parmezanul, menta, patrunjelul si sare si piper.

 

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Risi e Bisi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Gugelhupf cu marmelada
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Pogacele cu jumeri
Salata
Cheesecake cu rosii si busuioc
Drob de pui
Pui cu legume de primavara
Baclavale traditionale
Tarta de ciocolata
Supa de rosii
Prajitura Latte Macchiato
Bors de iarna cu afumatura