Risotto cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Ingrediente:

20 gr ciuperci porcini uscate ,1 l supa de pui ,60 gr unt ,2 linguri ulei masline ,1 ceapa mica tocata ,1 catel de usturoi, zdrobit ,100 gr ciuperci champinion, mici, tocate ,250 gr orez arborio ,50 gr parmezan ras ,2 linguri patrunjel

Mod de preparare:

Se pun porcini la hidratat in apa clocotita pentru 30 min, se scurg. Din apa in care s-au hidratat se pastreaza 125 ml. Se toaca porcini marunt. Supa si apa de la porcini se pun la foc. Se incinge untul cu uleiul, se calesc ceapa si usturoiul, ciupercile champinion si porcini, cam 5 min. Se adauga orezul se caleste 2 min, si apoi se 125 ml supa fierbinte si se amesteca pana ce se absoarbe complet. Se repeta procedeul pana se termina supa, cand orezul devine cremos, cam 25 min. Se incorporeaza si parmesanul ras si patrunjelul, si se serveste imediat.

Adauga comentariu la reteta - Risotto cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Taameia
Somon afumat pe scandura de cedru
Friptura aromata de porc
Papanasi
Chiftele din legume
Crenvursti in aluat
Capunti alla puttanesca
Spirale cu Nutella
Somon salbatic cu crusta de brinza
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Tort cu cafea si gem de zmeura
Creveti crocanti cu cocos
Cozonaci cu nuca si mac
Palet de dames
Chutney de prune