Nu stiu care-s pe nemteste, sarde-le aici sunt mai mari, dar fac parte din aceeasi familie deci eu zic ca se pot inlocui.
Bagna caoda Piemonte - Italia
#23
Postat 06 November 2017 - 03:52 PM
chiar voiam sa te intreb, varianta cu smântână e ceva regional sau idea ta? trebuie sa fie foarte cremoasă
#24
Postat 06 November 2017 - 06:46 PM
Nu e ideea mea Doamne fereste
Baza e cu laptele, cred ca smintina a fost inlocuita in vremuri moderne probabil ca sa para mai cremoasa
Baza e cu laptele, cred ca smintina a fost inlocuita in vremuri moderne probabil ca sa para mai cremoasa
#26
Postat 18 November 2017 - 07:48 PM
curat lejer mi-ai dat idee buna cu radicchio di treviso, frunzele albe crețe ce sunt?
#27
Postat 19 November 2017 - 12:25 PM
ii zice varza chinezeasca, dar nu e bog choi ala sau cum ii zice
nu prea are gust de varza, se poate minca fie cruda fie gatita
asta e o poza din internet
nu prea are gust de varza, se poate minca fie cruda fie gatita
asta e o poza din internet
#28
Postat 19 November 2017 - 12:57 PM
Adriana, la 06 November 2017 - 06:46 PM, a spus:
Nu e ideea mea Doamne fereste
Baza e cu laptele, cred ca smintina a fost inlocuita in vremuri moderne probabil ca sa para mai cremoasa
Baza e cu laptele, cred ca smintina a fost inlocuita in vremuri moderne probabil ca sa para mai cremoasa
Io stiam ca baza e doar usturoiul, achoix-ul, ceva ulei de masline si unt. Cel putin asa vazui eu ca e reteta originala din Piemonte. Dar sunt variante si cu lapte, vin rosu sau... smantana.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#29
Postat 19 November 2017 - 10:21 PM
usturoi, anchoix, ulei
smintina a intrat in vremuri moderne cica sa para mai lejera si mai cremoasa
smintina a intrat in vremuri moderne cica sa para mai lejera si mai cremoasa
#30
Postat 24 November 2018 - 06:00 PM
cica sfirsitul asta de saptamina e dedicat ei asa ca eu azi la prinz am facut "bagna cauda day" la restaurant