Muffins cu spanac

Reteta culinara » Retete aperitive » Muffins cu spanac

Muffins cu spanac

MuffSpa01-460

Eu nu sunt o mare amatoare de spanac, dar din cand in cand fac mici exceptii.
De data asta, am incorporat spanacul in niste muffinsi deliciosi si foarte aspectuosi.

Ingrediente:
  • 150g de faina integrala
  • 200g de faina alba
  • 30g de drojdie proaspata
  • 150g de spanac (al meu a fost congelat, asa ca l-am lasat la dezghetat, apoi l-am scurs de lichidul in exces)*
  • 50g crema de branza
  • 1 ou
  • 50ml de lapte/apa sau chiar supa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
*Spanacul poate fi inlocuit cu urzici sau poate leurda sau cu ce va place...

MuffSpa02-460

Drojdia se lichefiaza cu zaharul, apoi se adauga laptele/apa/supa calduta si se lasa cateva minute sa se activeze drojdia. Se adauga sarea, spanacul, uleiul, oul si crema de branza si se omogenizeaza.

MuffSpa03-460

Se adauga si cele 2 tipuri de faina.

MuffSpa04-460

Se framanta cateva minute pana abtinem un aluat elastic si usor de lucrat. Daca aluatul e prea moale sau lipicios se mai adauga cate putina faina alba.. daca, din contra, e prea vartos, se mai adauga apa. Aluatul se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

MuffSpa05-460

Pentru umplutura am folosit:

  • 1 cutie crema de branza
  • 100g piept de pui fiert si taiat cubulete
  • 1 morcov
  • 50g de unt la temperatura camerei
  • 1 albus (pastrati galbenusul pentru uns)
  • sare dupa gust si putin piper
  Oricum, puteti folosi orice umplutura doriti.

MuffSpa06-460

Untul se amesteca cu crema de branza, apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.

MuffSpa07-460

Aluatul se intinde intr-o foaie cu grosimea de 1/2 de cm, apoi se taie cercuri de 10cm diametru si se pun in formele de muffins unse cu unt. Se pun 1-2 lingurite de umplutura in forma, iar marginile aluatului se indoaie usor peste umplutura. Din cantitatile date ies 10-12 muffinsi.

MuffSpa08-460

Din resturile de aluat se taie cercuri mai mici, suficient de mari cat sa acopere umplutura ramasa la vedere si se asaza la locul lor in forme.

MuffSpa09-460

Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, apoi se ung cu galbenusul pastrat si se dau la cuptor pana se auresc.

MuffSpa10-460

Aluatul e foarte pufos si se rupe fasii fasiute. Ma gandesc ca sunt o varianta buna de a-i pacali pe copii cand nu vor sa manance spanac, urzici si alte cele...
POFTA  BUNA !!

Reteta a fost preluata de  aici !

Adauga comentariu la reteta - Muffins cu spanac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Placinta cu branza sarata
Crenvursti in aluat
Inghetata prajita
Batoane de cereale
Cozonaci cu nuca si mac
Piept de rata cu ciuperci
Risotto cu broccoli si kaiser
Kisir -  salata de griu
Parjoale de vara
Tarta de ciocolata
Tamagoyaki
Salata de vara cu mozzarella
Pate Brisee
Painici cu busuioc
Ficatei cu ceapa, vin si marar